Председник Општине обишао СТШ „Михајло Пупин“ и ОШ „Иса Бајић“ у Кули

 

Кула, 10.09.2018.

Председник општине Велибор Милојичић обишао је данас две васпитно образовне установе у Кули, а реч је о Средњој техничкој школи „Михајло Пупин“ и Основној школи „Иса Бајић“. Посете су уприличене у оквиру редовног обиласка свих основних и средњих школа у општина на почетку нове школске године и упознавања са проблематиком у школама.

Нова школска година је у Средњој техничкој школи „Михајло Пупин“ у Кули дочекана спремно. Овде не крију задовољство бројем уписаних ђака. Директор школе Мирослав Милованчев је председника Милојичића, приликом обиласка школе, упознао са бројем уписаних ђака, постојећим смеровима. Председник је разговарао и са професором Марјаном Ивановим, иначе и председником Друштва за обновиљиве изворе енергије , који га је упознао са активностима Друштва, пројектима и конкурсима и обишао школску радионицу која се налази у улици Јакова Игњатовића.

Један од највећих проблема у овој школи је котларница. Међутим, у сарадњи са локалном самоуправом овај проблем ће бити решен заменом котла до краја октобра, па ће и овде грејна сезона, како је најављено, протећи без проблема.

Након тога председник Милојичић је обишао и Основну школу „Иса Бајић“ у Кули коју похађа нешто више од осамсто ђака. Ове школске године овде је уписано 87 ђака првака. Радови на реконструкцији неколико учионица  још увек трају, школска сала је окречена и адаптирана, замењена су улазна врата на улазу за ученике, постављена је нова расвета и озвучење, рекоснтруисани су паркети и санитарни чворови. Санирање паркета и санитарног чвора је још увек у току на првом спрату, а како је рекао директор школе Гојко Секеруш, радови ће бити окончани до краја недеље.

Preuzmite Q Media aplikaciju