Председник Општине посетио ОШ „Вељко Влаховић“ у Крушчићу

Крушчић, 07.09.2018.

Председник општине Кула Велибор Милојичић обишао је данас Основну школу „Вељко Влаховић“ у Крушчићу. Посета је уприличена у оквиру редовне посете свим школама на почетку нове школске године како би се локална самоуправа упознала са стањем у школама и бржем решавању евентуалних проблема. ОШ „Вељко Влаховић“ је прва школа коју је посетио председник Милојичић и из разлога што је ово једина васпитно образовна установа која на свом челу од ове школске године има новог директора. Наиме, функцију директора ће у наредне четири године у ОШ „Вељко Влаховић“  обављати Весна Медојевић, која је готово три деценије радила у овој школи као учитељица.

Након упознавања са стањем у школи издвојила су се три проблема која треба решити, а у њихово решавање ће се активно укључити локална самоуправа. Реч је о замени врата на два улаза што би, како је обећао председник општине, требало да буде урађено током зимског распуста, затим замена столарије и уређење паркинга испред школе. Ови пројекти ће бити уврштени у планове за наредну годину, обећао је Милојичић:

Након три деценије рада у учионици са најмлађима Весна Медојевић је одлучила да својој школи помогне и са места директорице. Амбициозан план је пред њом – да једној малој сеоској школи да ветар у леђа кроз унапређење услова рада, модернизацију опреме и промоцију школе.

У ОШ „Вељко Влаховић“ у школској 2018./2019. години уписано је 15 ђака првака. Школу похађа укупно 101 ђак. Упркос томе што је реч о малој сеоској школи, резултати  које су постизали њени ученици током година, увели су је на велика врата у круг успешних васпитно образовних установа, како у нашој општини тако и шире. Примера ради, ово је школа чији су ученици протекле године били најуспешнији у кулској општини  на полагању тестова на малој матури. Они су показали највиши ниво знања у односу на њихове другаре из осталих основних школа што указује на озбиљан и максимално ангажован рад просветних радника у овој васпитно образовној установи.

Preuzmite Q Media aplikaciju