Национални савет ЦНМ: Напад Ђукановића на председника Србије Александра Вучића бруталан, неутемељен и агресиван

фото: тв банат

Србија, 03.09.2020.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић је у интервјуу једној тајкунској телевизији изнео низ оптужби на рачун председника Републике Србије Александра Вучића и саме државе Србије, кривећи нашу домовину због изборног пораза своје Демократске партије социјалиста на управо окончаним парламентарним изборима у Црној Гори.

Овакав напад оцењујемо као бруталан, неутемељен, агресиван, провокативан акт који за циљ има преусмеравање одговорности за изборни пораз и који је доказ неспособности да се преузме политичка одговорност. Управо мањак сензибилтета када је реч о сопственим грешкама, није особина коју треба да поседује један од најдуговечнијих владара у Европи.

Председник Вучић не само да се није мешао у изборни процес у Црној Гори већ је апеловао на све друштвене факторе у Србији да то не чине. Нападати Београд који је све време Подгорици пружао руку сарадње и узајамне помоћи, само је наставак бесомучне кампање преко луксембуршких медија да посвађа две државе и два народа истог корена, коју годинама спроводи управо Мило Ђукановић. Кампања која свађа рођену браћу, дели породице, производи негативну климу која континуирано прети да ескалира.

Кампања којој је прошлој недељи дошао крај, макар када је реч о новој црногорској скупштинској већини.
Господину Букановићу поручујемо да никада нећемо бити неми када нападате легитимно изабраног председника наше државе, да ћемо увек бити против сејања лажи и ширење нетрпељивости као и да Вам никада неће успети да трајно посвађате нашу домовину Србију и нашу отаџбину Црну Гору.

Председник Националног савета црногорске националне мањине
Драгољуб Маловић

Дунав ТВ

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju