Опозиција по ко зна који пут покушава да превари народ! Шта се заправо крије иза еколошког протеста?

Аутор: 24седам

Међу присутнима је и Бошко Обрадовић, карикатуриста Предраг Кораксић Коракс, Ђорђе Вукадиновић, Милан Вероуовић...

24седам

Еколошки протест с циљем скретања пажње на недостатак воде, сече шума, отварања рудника и каменолома, као и изградњи мини хидролектрани започет је данас у 14 часова на Тргу Николе Пашића.

Бошко Обрадовић на протесту, Фото /24седам

Међу неколико стотина људи, присутни су и Бошко Обрадовић, карикатуриста Предраг Кораксић Коракс, Ђорђе Вукадиновић, Милан Вероуовић као и Петар Ђурић лидер организације “Ћале ово је за тебе”.

Иако су организатори “еколошког” устанка јуче најавили да ће митинг бити без политичара, данас су се на бини грађанима обратили Небојша Зеленовић и Радован Лазовић из Не давимо Београд.

Зеленовић Небојша, Радомир Лазовић, Фото/24седам

24седам

24седам

Анита Манчић, Фото/ 24седам

Иван Јевтовић, Фото/24седам

Светлана Цеца Бојковић, Фото/24седам

Неколико стотина људи на протесту, Фото/24седам

Иако је испрва деловало да је реч о протесту грађана, представници ванпарламентарних странака под изговором заштите животне средине покушали су још једном да изманипулишу грађанима и скрену пажњу на себе.

24седам

24седам

24седам

24седам

Но, патриотизам није када глумиш еколога, него када бациш смеће у канту за ђубре.

Светлана Цеца Бојковић такође је на протесту, Фото/24седам

Милан Веруовић, Фото/24седам

Због протеста је блокиран потез од Трга Николе Пашића, па све до Бранковог моста, где ће бити одржана протестна шетња.

За то време, министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић присуствовала је са председником општине Врбас Предрагом Ројевићем почетку радова на уклањању сметлишта у селу Куцура.

 

24седам

24седам

24седам

– Настављамо са великом акцијом чишћења широм Србије, а као што смо и најављивали, очистићемо 500 дивљих депонија у 43 локалне самоуправе. И зато сада поново можемо да видимо са једне стране лепу природу, а са друге депонију на којој је непрописно одложен и комунални и грађевински и животињски отпад. За нас је изузетно важно да једном очишћене депоније и остану очишћене, и зато ћемо појачати контролу – рекла је министарка Вујовић.

Микетић Ђорђе, Фото/24седам

Ђорђе Вукадиновић, Фото/24седам

24седам

Како се може видети проблем нико не прећуткује нити се гура под тепих, повећањем броја возила, производно оријентисаних фабрика, док се на проблему аерозагађења ради.

24седам

Зоран Алимпић, некадашњи председник Скупштине града Београда, Фото 24седам

С друге стране, опозиција користи сваку прилику да изманипулише народом.

24седам

Премијерка Ана Брнабић је данас након седнице Кризног штаба упозорила да су многи грађани, који заиста верују у очување животне средине, изманипулисани од стране опозиционих политичара.

– Зашто није било протеста у време Ђиласа, Тадића и Млађана Ђорђевића, када нисмо имали Закон о обновљивој енергији, изградњу фабрика за пречишћавање воде, радова на гасификацији. Зашто није било протеста онда када су управо они дали концесије Рио Тинту. Зашто се то тек сада дешава – запитала је премијерка, и закључила:

– Лакше је бити против нечега, него се борити за нешто конструктивно.

24седам

24седам

Последице глобалног загревања осећамо последњих 50 година, а шачица пропалих политичара на овом проблему није урадила ништа док су били на власти.  Једино што су они успели да ураде је затварање фабрика и отпуштање људи.

Летак

На протесту су се делили и летци “Овде се зауставља тиранија, овде почиње слобода”, који најављује наредни протест 18. септембра.

 

извор 24седам

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju