Ђурић: Радна места за 75 лекара и 200 медицинских сестара

Косовска Митровица, 03.04.2020.

У претходних неколико недеља успостављена је линија живота према нашем народу на Косову и Метохији и уложен је огроман напор да осигурамо да у српским срединама на Косову и Метохији све функционише како треба, да здравствени систем буде у стању да одговори изазову са којим се суочавамо и да имамо додовљно медицинских средстава, хране, лекова и особља које је потребно, рекао је директор Канцелрија за Косово и Метохију Марко Ђурић, преноси ТВ Мост.

Србија је огромну помоћ испоручила српском народу на Косову и Метохији и цео тим у Влади Србије уложио је огроман напор да се то деси, рекао је Ђурић и истакао да је одлуком Владе Србије радно ангажовано 75 лекара на Косову и Метохији и 200 медицинских сестара, те да је за то Влада Србије јуче дала сагласност и да ће одлука бити спроведена у наредним данима.

То је огромна помоћ за три наша велика здавствена центра на Косову и Меохији рекао је Ђурић, наводећи да је у претходном периоду испоручено 30 хиљада заштитних маски, 36 хиљада рукавица, две хиљада партикуларних маски, 10 хиљада капа, 20 хиљада каљача, 90 комбинезона, 10 хиљада једнократних мантила, 40 заштитних наочара и 200 визира. Успоставили смо и нашу производњу визира и заштитних маски, и свих осталих потрепштина, тако да у српским срединама на Косову и Метохији тога има довољно,

На питање Мреже Мост како оцењује састанак градоначелника Северне и Јужне Митровице у организацији КФОР-а, Ђурић је рекао да је важно да постоји комуникација и сарадња између српских и албанских представника на Косову и Метохији, како је рекао и у овим условима, и да је то неопходно да би се овај вирус победио.

“Жао ми је што су недеље изгубљене у Приштини у игри престола и међусобицама албанских лидера. И даље нисам убеђен у то да су они сконцентрисани до краја на борбу са коронавирусом. Ми наш посао радимо одговорно. У претходне три недеље смо 250 камиона робе испоручили у српске средине на Косову и Метохији, донели одлуку и почели да је спроводимо о запошљавању свих незапослених лекара у српским срединама на КиМ, 200 медицинских сестара, обезбедили смо десетине хиљада комада заштитне опреме, оформили болницу у оквиру Студентског центра која ће почети очекујем данас у току дана, или сутра већ да прима прве пацијенте.

Очекујем да данас Кризни штаб у Косовској Митровици и Звечану усвоји још неке мере како би се додатно пооштрило све оно што је предузето како би се људи спречили да крше мере које су предвишене одлукама надлежних органа, још ћемо одређене емре пооштрити у Косовској Митровици и Звечану врло брзо, и позивам све наше грађане да поштују те мере, зато што је то у интересу свих и добро је да имамо разговор и сарадњу данас, закључио је Ђурић.

Радио Косовска Митровица

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju