СББ усред ванредног стања избацио програм Студија Б

Србија,18.03.2020.

Удружење електронских медија Комнет и Професионално удружење новинара Србије Проунс запрепашћени су одлуком компаније Тотал ТВ у власништву оператора дигиталне и аналогне кабловске телевизије СББ да усред ванредног стања из своје понуде избаци програм телевизије Студио Б.

Ова одлука компаније СББ је вишеструко штетна како за домаћу медијску сцену, тако и за гледаоце, пре свега у Београду, који се путем Студија Б информишу већ пуних 50 година. Студио Б је медиј од непроцењивог значаја за становништво свих београдских општина, које му указује поверење већ пола века.

Имајући у виду углед ове медијске куће и значај тачног информисања током бројних тешких ситуација у прошлим деценијама, нејасна је одлука компаније Тотал ТВ да од свих многобројних канала, баш Студио Б буде укинут и не буде део њихове понуде.

Комнет и Проунс изражавају наду да ће ова очигледна грешка бити исправљена, јер бисмо у супротном могли стећи утисак да је потез компаније Тотал ТВ мотивисан жељом да се ослободи конкуренције у виду телевизије, којој грађани Београда највише верују, посебно у ванредним ситуацијама, као што је ова у којој се тренутно налазимо.

Информер

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju