Акција "Не прљај. Немаш изговор" у Кули

Кула, 01.11.2019.

Друштвено одговорна кампања СББ фондације „Не прљај. Немаш изговор!“ oбилази све делове Србије, a последња станица је Кула! Тако jе еко тим СББ фондације кампању „Не прљај. Немаш изговор“ у Кули реализовати данас и сутра, а оба дана ће бити чишћена Лењинова улица и школско двориште Основне школе „Иса Бајић“.

О циљевима кампање „Не прљај. Немаш изговор“ забележили смо изјаву Радмиле Шћепановић, агента продајног места СББ у Кули.

-Велико ми је задовољство што се овогодишња акција чишћења у оквиру кампање СББ фондације „Не прљај. Немаш изговор“ завршава баш у нашем граду Кули. Као и претходних година наши суграђани су показали одговорност и да су свесни да је дужност свих грађана да се одговорно понашају према животној средини. Кампања „Не прљај. Немаш изговор“ је препознатљива у Србији и показује спремност грађана да свој град учине здравијом средином за живот. Сам циљ манифестације је да се подигне свест друштва о значају заштите ђивотне средине и скрене пажња јавности на ружну навику бацања смећа и неодговорног понашања према средини у којој живимо. На реализацији ове манифестације захвалила бих руководству, учитељима и ученицима Основне школе „Иса Бајић“ и Одбојкашком клубу „Хајдук“.

У акцију чишћења укључили су се и ученици Основне школе „Иса Бајић“

-Основна школа „Иса Бајић“ активно ради на развијању еколошке свести код ученика јер знамо да њен правилан развој треба да почне од малих ногу и да траје цео живот. Наставни планови и програми наше школе обогаћени су конкретним садржајима који су у вези са екологијом. У нижим разредима, са својим учитељицама кроз пројектну наставу, деца уче успешно моделе развоја еколошке свести, заједно граде здрав став према својој средини укључујући се у разне активности кроз конкурсе, различите пројекте и радионице. И у вишим разредима наше школе императив је у скоро свим наставним предметима стварање еколошке културе код ученика, обележавамо све еколошке датуме, посећујемо фестивале науке, сарађујемо са еколошким друштвима, учествујемо у различитим пројектима и друштвеним активностима које за циљ имају побољшање квалитета животне средине у којој живимо – рекла је директорица Основне школе „Иса Бајић“ Мирјана Ивић Михајловић.

Акција чишћења у оквиру кампање СББ фондације „Не прљај. Немаш изговор" биће настављена и сутра од 9 сати, па уз слоган „Заједно за лепшу Кулу“, ето позива и грађанима Куле да се укључе у ову акцију!

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju