бесплатну анализу глукозе и липидног статуса Медлаб  спроводи и у кулској општини

6.8.2019.

Лабораторија Медлаб Нови Сад, сходно националној стратегији за очување и јачање села и сеоског становништва, покренула нови хуманитарни пројекат намењен пољопривредницима.  Пројектом је предвиђено да се у више села при општинама где Лабораторија Медлаб послује спроведе хуманитарна акција бесплатне анализе глукозе и липидног статуса у крви намењену пољопривредницима са најнижим примањима.

У сарадњи са локалном смаоуправом од 5 – 9. августа  бесплатну анализу глукозе и липидног статуса Медлаб  спроводи и у кулској општини. Јуче су медицински радници Медлаба били у руском Крстуру и Крушчићу, а данас у Сивцу и Липару. Акцији у Липару присуствовао је и председник општине Кула Дамјан Миљанић, који је такође учествовао у акцији.

Једна од основних вредности МЕДЛАБА, који ове године обележава јубилеј 25. година рада и пословања је друштвено одговорно пословање и понашање које подразумева и одговоран однос према заједници у којој послујu. Тако, сваке године МЕДЛАБ уради преко 1000 анализа у оквиру хуманитарних акција, изјавио је др Милан Убавић, оснивач Медлаба

Липарчани, углавном они старији одазвали су се акцији и веома су задовољни што су медицински радници дошли у њихово село, будући да  одлазак у друго место и путни трошкови представљају проблем становницима са малим примањима.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju