Ближи се крај сезоне паприке

Руски Крстур, 11.10.2018.

Сезона паприке у Руском Крстуру полако се ближи крају, брање и откуп зелене паприке траје већ две недеље, а према речима паприкара, брање ће бити готово средином следеће недеље.

Брање паприке почело је средином августа а завршава се ових дана брањем зелене паприке која се прерађује у хладњачама. Постоји организован откуп на неколико откупних места а понуђена цена за зелену и шатирану паприку износи око 20 динара док се црвена паприка друге класе вреднује са нешто мање од 30 динара за килограм.

Поред откупних места, паприку у селу откупљују и накупци који још увек долазе у село, међутим, како сазнаје Рутенпрес, интересују се већином за прву класу које има јако мало, али је цена за ту класу око 60 динара. У недостатку прве класе, неки накупци се задовоље и са другом класом црвене паприке која је већ спремна за прераду.

Овогодишња сезоне је била релативно тешка за крстурске паприкаре. Ове године било је више улагања за око 30 одсто, а род мањи и за половину. Треба напоменути да је било посађено више паприке него прошле године, а има њива које нису родиле ни довољно да се исплати уложено.

Рутенпрес

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju