Ближи се нова школска година

Војводина, 13.08.2019.

Када дође крај јуна, деци делује да летњи распуст који је пред њима нема краја, али што се више ближи почетак нове школске године, често се могу чути коментари као што су: „Кад је пре  пролетео распуст?”

Повратак у школу подједнако је тежак и деци и родитељима. Већина уџбеника је у продаји, а полако почиње и потражња за школски прибор у продавницама.

Цене су различите од радње до радње. Можете купити футролу за оловку по најнижој цени од 200 динара, а најскупљи предмет кошта око 1500 динара.

Свеске различитих димензија коштају од 30 до 300 динара по комаду. А велики је избор и школских торби који коштају од хиљаду па чак до девет хиљада динара. Детету који похађа основну школу за почетак школске године родитељи морају обезбедити за издатке од 1500 до 4500-5000 динара у зависности од тога који квалитет школског прибора купују, и поред тога још значајан износ за књиге које су ученици већ раније поручили у школама.

Треба и то рећи да Савет мађарске националне мањине уз помоћ државе Мађарске свим првацима у Војводини који од септембра крећу у школу на мађарском наставном језику донира квалитетну школску торбу и потребни школски прибор.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju