Боља контрола заразних болести код животиња

Србија, 08.09.2017.

Нова софтверска апликација за издавање уверења о здравственом стању животиња и потврде о здравственом стању пошиљке биће представљена на 28. Саветовању ветеринара, које у четвртак почиње на Златибору и трајаће до 10. септембра.

Ово ново софтверско решење Управе за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде доприноси убрзавању процедуре издавања ветеринарске документације, веома важне за промет животиња и значајно утиче на побољшање процедура за контролу безбедности хране. Унапређен систем побољшава инспекцијски надзор и омогућава квалитетније услове за додељивање здравственог статуса фармама.

Овом апликацијом ће, између осталог, бити омогућена већа контрола заразних болести јер систем аутоматски блокира газдинство где је запажена болест и онемогућава кретање животиња

Нови информациони систем са више од 76 нових модула и 11 редизајнираних апликација, биће успостављен до краја 2017. године и користиће га управе за ветерину и заштиту биља и Пољопривредна инспекција.

Апликација обједињује четири документа и пет прописа у један документ, чиме се поједностављује процес издавања прописане документације, дигитализује рад и повећава ефикасност надлежних служби.

Вечерње Новости

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju