Вакцинација једини излаз из епидемије

Србија, 08.04.2021. - Према последњем пресеку, коронавирусом је у Србији заражено још 3.615 људи, а борбу са ковидом изгубиле су 42 особе. Лекари поручују да је вакцинација једини излаз из епидемије, па све локалне самоуправе почињу да организујуслободне пунктове где грађани могу да се вакцинишу без претходне пријаве.

У Србији је од почетка епидемије коронавирус потврђен код 629.388 људи, а од последица заразе преминуло је 5.579 особа. На болничком лечењу је више од 7.900 људи, а на респираторима 267 пацијената.

Директор Канцеларије за е-Управу Михаило Јовановић рекао је да ће вакцинација на пунктовима без пријављивања зависити од локалних самоуправа и позвао их да на прави начин обавесте грађане на који начин ће се то спроводити.

Додао је да ће ти пунктови бити углавном при домовима здравља, али и да ће бити много мобилних екипа.

Дан након што се вакцинисао председник Србије Александар Вучић, јучерашњи дан био је један од најуспешнијих од почетка вакцинације, саопштила је данас Влада Србије.

У саопштењу се истиче да је током јучерашњег дана вакцинисано укупно 64.608 особа, од чега је скоро 24.000, односно 23.628 грађана дошло на вакцинацију без претходно заказаног термина.

РТВ

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju