Велики број хоспитализованих пацијената

Београд, 06.04.2021. - Због великог броја хоспитализованих здравствени систем је под огромним притиском. На болничком лечењу је 7.839 пацијената, од којих су 282 на респиратору. Стручњаци упозоравају да смо далеко од колективног имунитета и да би уколико га не достигнемо, вирус могао толико да се измени да би тренутне вакцине постале неефикасне.

Према последњем пресеку, у Србији је битку са ковидом 19 изгубило још 39 пацијената. Потврђено је нових 3.706 случајева заразе коронавирусом, од тестирана 13.974.

Од укупног броја новозаражених, Београд бележи највише нових случајева – 945, нешто више него јуче, али и даље испод 1.000.

Троцифрени су још Ниш са 206 нових случајева, Нови Сад – 144 и Краљево са 119 случајева.

Обављено укупно 2.593.838 вакцинација против коронавируса, а другу дозу су примила 1.112.823 грађанина.

Благи пад броја новозаражених не сме да нас завара, јер је притисак на болнице и даље огроман.

Гостујућу у Београдској хроници на РТС-у, вирусолог Тања Јовановић упозорила је да смо далеко од колективног имунитета и да би уколико га не достигнемо,вирус могао толико да се измени да би тренутне вакцине постале неефикасне.

Министар и председник Међувладиног комитета за сарадњу с Русијом Ненад Поповић рекао је да је Институт “Торлак” потписао Споразум о трансферу технологија са Руским фондом директних инвестицијаи руском фармацеутском компанијом “Генеријум” о процедурама и технологијама неопходним за производњу руске вакцине “спутњик В” у Србији.

РТВ

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju