Веселин Милићевић из Врбаса победник фестивала "Булка"

Црвенка, 07.10.2019.

У петак је у Црвенки у Дому културе одржан 26. по реду Међународни фестивал песника за децу „Булка“. Стручни жири је од 160 радова пристиглих из целе регије одабрао радове десет песника који су се представили црвеначкој публици.

То су Миладин Вукосављевић из Чачка, Мирјана Даниловић из Београда, Милош Дунчевић из Смедерева, Александар Јањушевић из Крагујевца, Славица Јовановић из Мачванског Прњавора, Миомир Милинковић из Београда, Соња Миловановић из Лајковца, Веселин Милићевић из Врбаса, Стеван Милошевић из Врања и Срба Такић из Власотинца.

Фото: Јанко Тома

Треће место заузео је Милош Дунчевић из Смедерева са песмом „Фризер“, друго место Соња Миловановић из Лајковца са песмом „Дуга“, која је добила и „Фејсбук награду публике“, јер је имала највише лајкова на фејсбук страници, а победник фестивала је Веселин Милићевић из Врбаса са песмом „Лето на салашу“. Такође, додељена је још и награда публике, која је припала Стевану Милошевићу из Врања, а песма која је освојила публику зове се „Брза храна из ормана“, као и црквена награда за најдуховнију песму која је отишла у руке Александру Јањушевићу из Крагујевца, а песма носи назив „Моја се мама боји мостова“. Победнику „Булке“, као награда ће бити штампана књига песама.  Покровитељ Фестивала је општина Кула.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju