Вечерас промотивни концерт у Црвенки

Кула, 06.11.2019.

Полазници Школе за основно музичко образовање одржаће вечерас у Црвенки у Дому културе, са почетком у 17,30 часова промотивни концерт за ученике ОШ „Вук Караџић“ и њихове родитеље. Петнаест ученика ШОМО ће приказати своје умеће на одређеним инструментима, а све у циљу промоције школе и укључивања нових ученика из овог места али и Крушчића и Сивца.

-Идеја Музичке и Основне школе у Црвенки, за шта смо добили и пуну подршку локалне самоураве, јесте оснивање истуреног одељења Музичке школе у Црвенки. На овај начин желимо да заинтересујемо што више ученика за музику и омогућимо свима који желе да се баве музиком или имају жељу да науче да свирају на неком од инструмената да то и учине у свом месту. Долазак до Куле за многе ученике био је препрека, а оснивањем одељења у Црвенки и ђацима из Сивца и Крушчића биће лакше да похађају Музичку школу, истакла је Верица Ожеговић, директорица Школе за основно музичко образовање у Кули.

Она је истовремено најавила 19. Музичку манифестацију „Јесен стиже Дуњо моја“ – Дани Исидора Исе Бајића, која ће у Кули бити одржана од 12. до 15. новембра. Део ове манифестације која претходи прослави Дана општине, тачније два концерта ће бити одржана у Концертној сали Музичке школе. Први концерт је „Вече соло песме и камерне музике“ у оквиру којег ће се представити уметници из Новог Сада и биће одржан 12. новембра са почетком у 19,00 часова. Дан касније такође у 19,00 сати у Концертној сали школе ће бити одржан Концерт архаичних и дувачких инструмената и клавира. Један од уметника који ће те вечери наступити је Небојша Бурић некадашњи ђак Музичке школе у Кули, рекла је директорица Ожеговић.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju