Гости из Калоче стижу кануима

Кула, 15.08.2019.

Челници Општине Кулa и града Калоче из Мађарске потписали су  2011. године документ којим се потврђује побратимљење два града.  Од тада до данас сарадња је остваривана  у области економије, образовања, културе и спорта, а крунисана је заједничким Пројектом - „Интеррег-ИПА ЕУ“, који је финансиран из фондова Европске уније.

Прошле године, манифестације ''Дани традиције'' у Кули, ''Дани паприке'' у Руском Крстуру и вишедневни Фестивал Паприке у Калочи су, такође, проширене су са више садржаја из средстава добијених од пројекта.

Почетком септембра пројекат под називом "Старе навике у новом руху'' улази у нову фазу. Другог септембра вишечлана делегација ће кренути Дунавом веслајући у каниуима да би стигли на највећу манифестацију у организацији Мађарског културног центра ,,Непкер“ из Куле, на 12. ''Дане традиције'', која се одржава 7. септембра. Делегација ће сваки дан веслати око 30-50 километара Дунавом, али обезбеђено је и спавање на обали Дунава у школама и интернатима са оброцима. Веслачка тура покрива деоницу Калоча-Кула, а повратак је организован аутобусима. Низводно ће Дунавом веслати у укупној дужини од 160 километара.

Сви трошкови покривени су пројектом и сигурно ће бити велико искуство и авантура за учеснике. Пријаве у Калочи су у току.

У петак увече, 6. септембра, организатори манифестације Дани традиције чекају веслаче из Калоче са вечером и обезбеђеним смештајем. Следећег дана они ће присуствовати на Манифестацији „Дани традиције“ као почасни гости.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju