"Дани традиције" сутра на Гедеру

Кула, 06.09.2019.

Сутра ће на спортским теренима Гедера у Кули бити одржана 12. манифестација „Дани традиције“, коју организује Мађарски културни центар „Непкер“.

Вишечлана делегација из побратимљеног града Калоче у Мађарској је кренула Дунавом веслајући у кануима да би стигли на највећу манифестацију Мађарског културног центра. Веслачи су сваког дан веслали око 30 - 50 километара Дунавом.

Они су јуче дошли у Мали Стапар, где су се одморили и преноћили, и јутрос кренули са овог познатог сивачког излетишта пут Куле где ће их домаћини дочекати у поподневним часовима. Напоменимо да су Дунавом веслали у укупној дужини од 160 километара да би дошли на „Дане традиције у Кули“.

Након дочека домаћини ће заједно са гостима погледати позоришу представу на већ постављеној бини у Гедеру коју приказује путујуће позориште из Мађарске.

У оквиру манифестације посетиоце сутра очекује традиционално кување овчијег паприкаша, разни културни програми и турнир у малом фудбалу.

У делу културног програма који почиње у 16,00 часова наступиће секције „Непкера“, КУД „Србија“ и чланова Дома Културе из Руског Крстура, а током целог дана за децу је обезбеђена играоница као и посебно место за извођење рукотворина и израду грчарских радова и демонстрација стреличарства. 

За учешће на турниру у малом фудбалу пријавило се пет екипа из Бачке Тополе, Кањиже, Калоче, Сенте и екипа домаћина из Куле. Турнир почиње у 13,00 часова.

Осим делегације побратимљеног града Калоче очекује се долазак челника покрајинске Владе и локалне самоуправе и представника националних мањина и црквених заједница.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju