Донета одлука о додели бесповратних средстава породицама у којима се роди треће или четврто дете

Војводина, 10.08.2018.

Покрајинска влада донела је одлуку о додели бесповратних средстава породицама у којима се роди треће или четврто дете за решавање стамбеног питања или за унапређење услова становања на територији Војводине, а за то је опредељено 63 милиона динара.

Средства су додељују из буџетског фонда за пронаталитетну популациону политику АП Војводине за 2018. годину, путем јавног конкурса који ће расписати Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

У Одлуци је наведено да право на доделу бесповратних средстава за решавање стамбеног питања или за унапређење услова становања имају породице на територији АП Војводине у којима се почев од 01.јануара 2018. године, па до дана расписивања конкурса - роди треће или четврто дете.

Овом је одлуком покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова задужен да образује комисију, а својим актом прописаће критеријуме и поступак остваривања права на доделу бесповратних средстава субјектима, у року од 30 дана од дана ступања на снагу ове одлуке, каже се у саопштењу Покрајинске владе.

РТВ

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju