Држава данас здравственим радницима уплаћује једнократну помоћ

 

Београд, 20.11.2020. - Запосленима у здравству данас ће на име једнократне новчане подршке бити уплаћено по 10.000 динара, изјавио је јуче министар финансија Синиша Мали.

Министарство је саопштило да је за ту сврху из буџета издвојено 1,55 милијарди динара, односно око 13 милиона евра.

"Сви здравствени радници ће добити ову једнократну помоћ од државе. Кад то кажем, мислим и на оне који су запослени у самом здравственом систему, војноздравственим установама, здравственим радницима запосленим у Министарству унутрашњих послова као и здравственим радницима који раде у установама социјалне службе чији се рад финансира средствима из буџета", изјавио је Мали.

Он је прецизирао да у ужем здравственом систему ради 120.000 људи, док их је заједно са запосленима у осталим службама око 130.000 људи.

Он је такође, подсетио да су плате запослених у здравству само у последњих годину дана повећане око 30 процената.

Напоменуо је да су ове године огромна средства издвојена из буџета како би здравствени систем функционисао, а да је ребалансом буџета који је недавно усвојен дата могућност да се још јаче настави борба против корона вируса.

"Издвојили смо девет милијарди динара за завршетак две посебне ковид болнице - у Крушевцу и у Београду, односно Батајници. Почетком децембра биће отворена болница у Батајници и ми се надамо да ће тај нови капацитет од 1000 лежајева растеретити друге болнице. У плану је и наставак реконструкције других општих болница и домова здравља по целој Србији, набавка медицинске опреме и лекова", рекао је он.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju