Едукативни састанак Општинске организације инвалида рада на тему заштите животне средине

Данас је у Кули, у просторијама месне заједнице „Горњи град“ Општинска организација инвалида рада Кула, реализујући програмске активности, одржала едукативни састанак на којем је било речи о подизању капацитета особа са инвалидитетом, а на којем су се присутни упознали са планом заштите животне средине и оснажавањем локалних партнера. Присутне је најпре поздравио председник Општинске организације инвалида рада Обрад Војиновић, а о заштити животне средине и  њеном значају је говорила професорка Данка Пеквић. Истичући да је циљ састанка промоција принципа и праксе која доприносу заштити животне средине и одрживом развоју, Данка Пеквић је рекла да је циљ и у јачању знања и вештина у овој области, затим развоју и промовисању спровођења одговорне јавне политике заштите животне средине, бољем информисању и учешћу јавности у питањима везаним за заштиту животне средине и примени принципа одрживог развоја, као и подизању свести грађана о предузимању мера и активностима на очувању животне средине.

Ево шта је о данашњем едукативном састанку, али и наредним активностима Општинске организације инвалида рада Кула наш новинар Ђорђо Бојанић забележио у разговору са председником Обрадом Војиновићем.

-Наш циљ је заштита животне средине, у правом смислу те речи,  да сви могу да имају чист ваздух, чисту воду, чисту околину, колико год могућности дозвољавају да се то сптоведе. Могу да кажем да смо испунили до сад планиране месечне активности, за које смо план добили од Министарства за рад и социјална питања. Остаје нам још у децембру прослава 3. децембра међународног дана инвалида која ће се овде одржати. Осим тога активно помажемо нашим члановима кроз набавку огрева и набавку, помоћи болесним члановима. Уједно осигуравамо наше чланове у два осигурабвајућа дрштва, а то су Дунав и Триглав осигурање, и тај део функционише како треба, рекао је Војиновић.

Данашњем едукативном састанку Општинске организације инвалида рада у име Фонда за пензијско и инвалидско осигурање присуствовала је Јелена Секулић, помоћница директора ПИО Фонда Сомбор, служба у Кули, а у име локалне самоуправе Милан Кондић, секретар МЗ Горњи град.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju