Жолт Сакалаш посетио Кулу

 

Кула, 26.02.2021. - Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш боравио је данас у посети општини Кула. Потпредседника Покрајинске владе и секретара за образовање, управу и националне мањине Жолта Сакалаша угостио је заменик председника општине Кула Карољ Валка и током разговора у згради Општине упознао га са личном картом наше општине, са посебним акцентом на образовање и положај националних заједница у њој.

-Превасходно овом посетом хтели смо да се боље упознамо са ситуацијом у општини Кула у ресору образовања и заштите права националних мањина. Поједине информације можемо сакупити и у канцеларији, али ипак, када смо на терену можемо да разговарамо са званичницима из општине, као и из школа, те се тако из прве руке упознати са тренутним дешавањима, као и да сагледамо где можемо да помогнемо у неким ситуацијама финансијски, а у неким другим неким саветом – рекао је Сакалаш.

У пратњи свог домаћина потпредседник Покрајинске владе Жолт Сакалаш је посетио Основну школу „Петефи бригада“, а заменик председника општине Кула Карољ Валка оцењује какве бенефите општина Кула може очекивати од данашње посете потпредседника Покрајинске владе Жолта Сакалаша.

-Покрајински сектретари за образовање су чести гости у нашој општини, а господин Сакалаш има и кулске крви у себи па му у шали кажем да је и дужан да дође. Посета је значајна, причали смо о „Петефи“ школи која је специфична јер се у њој поред мађарског и српског језика настава одвија на русинском и украјинском језику, што нам је важно, а у школама се увек може нешто побољшати како квалитет рада, тако и сам објекат. Ранијих година смо на покрајинским конкурсима у више наврата добили помоћ, коју и сада очекујемо јер имамо један део старог објекта са равним кровом који помало и прокишњава, па смо и у општини мислили да је бољи коси кров, те ту очекујемо подршку из Покрајине – рекао је Валка.

Данашњој посети потпредседника Покрајинске владе и покрајинског секретара за образовању, управу и националне мањине – националне заједнице Жолта Сакалаша присуствовала је Каролина Хуђик, посланица у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju