Завршена Музичка манифестација "Јесен стиже Дуњо моја"

Кула, 17.11.2019.

У петак, 15. новембра је у Храму светог јеванђелисте Марка у Кули одржано Вече хорског певања у оквиру последњег дана 19. Музичке манифестације „Јесен стиже Дуњо моја“ – Дани Исидора Исе Бајића, а наступили су: „Виле“, хор КУД-а „Дурмитор“ – диригент Софија Патковић и Црквени хор „Свети цар Константин и царица Јелена“ из Сомбора, диригент Милан Радишић. Манифестација је одржана од 12. до 15. новембра, у недељи пред обележавање Дана општине Кула, 16. новембра.

Манифестација је отворена у уторак, 12. новембра у Концертној сали Школе за основно музичко образовање након штоје одржано „Вече соло песме и камерне музике“. Наступили су уметници из Новог Сада – Милана Вуксан, мецосопран, Милана Станић Зубер, флаута и Соња Мушкић, клавир.

У среду, 13. новембра, такође, у Концерној сали Музичке школе је одржан Концерт архаичних дувачких инструмената и клавира. Наступили су уметници из Новог Сада: Небојша Бурић, дувачки инструмент и Кристина Јевтовић, клавир.

У четвртак, 14. новембра у сали Позоришта Културног центра, одржан је Концерт великог тамбурашког оркестра „Васа Јовановић“ из Новог Сада под диригентском палицом Зорана Бугарског Брице.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju