Западнобачки округ: 372 оболела од корона вируса

Кула, 17.11.2020.

Према подацима Завода за јавно здравље из Сомбора, 372 особе је инфицирано корона вирусом, а 324 лица се налазе у самоизолацији.

"Према последњим подацима је највише активних случајева у Сомбору и то 216, док је у Кули 110, у Оџацима 32 особе, а Апатину 14 оболелих. На болничком лечењу налази се 48 особа", рекла је гостујући у Јутарњем програму РТВ др Гордана Цветић, епидемиолог Завода за јавно здравље у Сомбору.

Када је реч о инфицираним запосленима у сомборској Општој болници „др Радивој Симоновић, директор болнице др Драган Растовић је у изјави за Танјуг нагласио да у болници ради 1.200 запослених, од којих је 1.000 медицинских радника, а 83 запослена су ПЦР позитивна.

Др Растовић је објаснио да је питању 19 лекара, 51 медицинска сестра и три административна радника и 10 запослeних у техничкој служби, а сви инфицирани запослени заразили су се претходних недеља, имају лакшу клиничку слику и налазе се у кућној самоизолацији.

Директор болнице је објаснио да неки запослени чекају резултат поновног тестирања и да је за очекивати да се запослени који буду ПЦР негативни врате на посао.

РТВ

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju