Заседао Штаб за ванредне ситуације општине Кула, послате препоруке за рад базена и спа центара

Кула, 29.06.2020.

Данас је одржана седница Штаба за ванредне ситуације општине Кула на којој је констатовано да на територије општине Кула има 14 лица у самоизолацији и да су 3 лица позитивно на корона вирус и да је до сада на територији општине Кула тестирано 1026 лица за 2 месеца.

Комадант Штаба Дамјан Миљанић је обавестио присутне да су послате препоруке за рад базена и спа центара, као и да се ће бити уведене мере заштите у јавном превозу, као и да се школске хале уступају клубовима на коришћење. Такође је истакао да је уочен проблем одржавања матуре, и да ће сходно томе бити упућене препоруке школама.

Препоруке за рад базена и spa центара

Општа правила понашања запослених и корисника:

  1. Запослени и корисници spa & wellness центара морају бити без симптома који указују на COVID-19 (повишена температура, кашаљ, краткоћа даха, отежано дисање, губитак чула укуса и мириса).
  2. Одржавање међусобне физичке удаљености у свим просторијама објекта, као и у води базена, од најмање два метра у свим правцима. Број особа којима је дозвољен боравак у базену, у простору око базена и уspaзони израчунати тако да сеомогући одржавање препоручене удаљености.
  3. Препоручује се ношење маске тако да маска прекрива нос, уста и браду, осим у простору око базена, у базенима и у spa зони јер се у влажнoj средини маска брзо овлажи и нема заштитну улогу. Зато је током боравка поред базена, у базенима и у spa зони посебно важно одржавати препоручену физичку удаљеност од најмање два метра у свим правцима. Рукавице се препоручују запосленимау обављању послова при којима су се и раније користиле.
  4. Појачати хигијену руку и личну хигијену: учестало прање руку водом и сапуном у трајању од најмање 20 секунди уз завршну дезинфекцију, обавезно коришћење тоалета пре коришћења базена, обавезно туширање пре уласка и након изласка из базена, обавезно коришћење постављених дезобаријера пре уласка у базен, ношење капе. Поставити обавештење о обавези прања и дезинфекције руку, као и упутства за правилно прање руку.
  5. Не препоручује се окупљање и задржавање у већим групама.
  6. Осигурати надзор над здравственим стањем запослених. Запослени треба свакодневно бар два пута дневно да мере температуру и проверавaју да ли имају неки од симптома COVID- 19, а посебно пре доласка на посао. У случају појаве симптома који указују на COVID-19 запослени треба да не долази на посао и да се јави лекару у надлежном дому здравља.
  7. У ситуацији појаве обољења COVID-19 код запосленог, директор/управник је у обавези да о томе одмах обавести епидемиолога надлежног института/завода за јавно здравље ради даљег поступања.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju