Изградња обилазнице почиње наредне јесени

 

Сомбор, 18.11.2020. - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Томислав Момировић, на радном састанку, одржаном у Сомбору, најавио је изградњу брзе саобраћајнице, која ће се простирати од Бачког Брега до Накова и која ће делом пролазити и кроз кулску општину. Тај пут повезаће две државе са којима се Србија граничи, Мађарску на самом северозападу наше земље и Румунију на истоку. Значај овакве саобраћајнице, која ће повезати читаву Војводину попречно је изузетан, како за економију, тако и за инфраструктуру наше државе. Из ресорног Министарства су препознали да економски развој Сомбора, Кикинде и осталих градова који се налазе на планираној траси, угрожава удаљеност и неповезаност са саобраћајницама које повезују целу Европу.

„Великим политичким активизмом, личном иницијативом председника Републике, ми смо донели одлуку, буџетирали је и у ситуацији смо да у наредних годину дана кренемо да реализујемо овај пут, брзу саобраћајницу, коју ми сада зовемо Сомбор – Кикинда, као два највећа града која треба да споји“ изјавио је министар, и додао да је у питању инвестиција од историјског значаја.

Радном састанку присуствовали су и представници свих општина које се налазе на планираном путу, који су имали прилику да министру Момировићу изнесу и текуће проблеме са којима се суочавају на територији својих градова. У име кулске општине састанку је присуствовао Дејан Алексић, из Савета за саобраћај општине Кула. Министарство ће све изнете захтеве и предлоге размотрити, те ће они након приоритизације бити и реализовани. Значај планиране саобраћајнице ће свакако умногоме убрзати развој привреде и олакшати грађанима из свих места на планираној траси.

Из буџета за идућу годину је издвојено 100 милиона евра за изградњу тог пута, почетак радова се очекује у септембру 2021. а планирано је да се са изградњом заврши у року од две и по године.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju