Кампања прераде шећерне репе у црвеначкој Шећерани улази у завршну фазу

Црвенка, 19.11.220. - Кампања прераде шећерне репе улази у завршну фазу. Из најстарије шећеране у Србији, фабрике шећера у Црвенки ову годину оцењују изузетно успешном.

"Након низа мање успешних па и лоших година произвођачи шећерне репе са нашег сировинског подручја могу бити коначно задовољни. Добро су прошли јер су остварили профит, у просеку између 60 и 62 тоне плативе репе по хектару, уз напомену да су то резултати једне од две фабрике у власништву грчке индустрије шећера " Hellenic sugar " с обзиром на чињеницу да шећерана у Жабљу ни ове године није радила. До краја кампање, 108. по реду остало је још двадесетак дана", каже за РТВ Настадин Јововић, директор сировинског сектора..

Из овогодишње кампање ће бити произведено близу 95.000 тона шећера, а међу најуспешнијим и највернијим су произвођачи Земљорадничке задруге из Сивца, који су одлично савладали технолошки процес производње репе и тако остварили више од 75 тона плативе репе.

Јововић додаје да је септембарска репа плаћена произвођачима, а октобарска се исплаћује ових дана док ће репа која се буде предавала у децембру бити плаћена до краја године.

Директор сировинског сектора као куриозитет овогодишње производње истиче да је до сада сва откупљена репа имала дигестију већу од 16 процената сто се сматра изузетним садржајем сахарозе.

Дневник

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju