Кров куће породице Кањо изгорео у пожару

 

КУЛА, 10.1.2022 - У раним јутарњим часовима између петка и суботе породица Кањо из Куле је упутила позив ватрогасцима након шти  су приметили да се из димњака чује пуцкетање. У почетку су се само унутар димњака запалили чађ и катран, који су се таложили у продукту сагоревања. Нажалост, десило се оно од чега се сви плаше у таквим тренуцима. Ватра се проширила на кровну конструкцију породичне куће и она је у потпуности изгорела. С обзиром да  је кућа породице Кањо двојна кућа, срећа је што се ватра није проширила и на други део и то захваљујући ефикасном раду ватрогасне јединице.

Кровна конструкција, грађа, цреп и сав намештај на спрату куће су изгорели или су уништени услед гашења пожара. На срећу, није било повређених, причају Антал Кањо, учитељ у пензији, и његова супруга тетка Илонка, сузних и сломљених очију.

Финансијска штета је огромна, локална самоуправа ће ових дана пружити једнократну помоћ породици, али  она не може покрити све трошкове око санирање штете, каже заменик предсдника Општине Кула Карољ Валка. Истовремено, позвао је доброверне грађане, заједницу и предузетнике да дају свој допринос и помогну.

Мађарски Културни центар Непкер, парохија Свети Ђорђе и општинска организација Савеза Војвођанских Мађара су се већ одазвали акцији да помогну породици Кањо у трагедији која их је задесила.

Новчани прилог може се уплатити на број рачуна Антала Кања: 325-9300600069373-26, Војвођанска банка ОТП Гроуп.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju