Крстурски средњошколци иду на професионалну праксу у Грчку

Руски Крстур, 24.06.2020.

Основна и средња школа са домом ученика “Петро Кузмјак“ из Руског Крстура ће ове године своје ученике смера Туристичко - хотелијерски техничар послати на обављање редовне професионалне праксе у Солун.

Ученици ће у периоду од две недеље у пратњи професора обављати праксу у хотелу и туристичкој агенцији у Солуну у организацији центра за целоживотно учење „Иподоми“ из Солуна.

Према речима помоћнице директора Љиљане Фине овакав вид праксе је део пројекта Ерасмус + за који је школа конкурисала средином фебруара.

-Школа је носилац пројекта у сарадњи са Центром „Иподоми“ из Грчке који ће бити домаћин нашим ученицима. Радујемо се овом пројекту, јер желимо да нашим ученицима пружимо најбоље квалификације за даље запослење. Након обављене праксе ученици ће стећи Европски сертификат који ће у великој мери обогатити њихову биографију, рекла је Фина.

Професори стручних предмета и страних језика су већ увелико ангажовани на припреми ученика за путовање које би требало да буде реализовано у октобру ове године.

Фина је додала да се Школа на све начине труди да искористи прилике које нуде европски пројекти како би ученицима пружила што боље образовање и прилику за напредовање и усавршавање. Осим што је помоћница директора Љиљана Фина је и координатор пројектног тима.

Укупна вредност пројекта износи 35.000 евра.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju