Малишани из вртића "Маслачак" на пријему код председника Општине

Кула, 09.10.2019.

У оквиру Дечије недеље, председник општине Кула Дамјан Миљанић уприличио је данас свечани пријем за малишане из вртића „Маслачак“ из Куле. Деца су председнику припремила колаж цртежа на поклон, као и неколико песама и рецитација које су спремили заједно са васпитачицама.

Председник Миљанић је истакао да деца традиционално у оквиру Дечије недеље долазе у посету Општини, а да брига за њих траје током читавог живота. Председник их је прво угостио у свом кабинету, потом их је спровео да сале Скупштине општине, да би малишани пријем завршили у Свечаној сали, где их је дочекало послужење и пригодни поклони од председника општине. Да су изузетно маштовити, малишани су показали када су постављали питања председнику.

Њих су занимале теме о којима и одрасли свакодневно разговарају, а тичу се изгледа самог града, односно њихове жеље да град буде што чистији, са више цвећа, да се поставе на неким локацијама лежећи полицајци. Такође су питали шта ће бити са Бегејцем, зашто је склоњено игралиште са Вашаришта, да би им председник објаснио да је то због радова на базену. Председник је нагласио да иако су мали, овим доказују да јасно препознају проблеме града и да се нада да су добили адекватне одговоре.

Васпитачица Марта Лазовић из вртића „Маслачак“ истакла је да су деца била веома узбуђена због сусрета са председником и да су рекла своје жеље председнику. Васпитачица је рекла да деца у оквиру Дечије недеље имају свакодневне активности. Први дан су цртали кредама у боји по плочнику испред Поште. Припремили су дружења са другим вртићима, а за петак је планиран спортски дан. Поред ових активности, васпитачи уче децу о њиховим правима, о деци других нација, култура и обичаја.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju