Међународни дан особа са инвалидитетом

Кула, 03.12.2019.

Међународни дан особа са инвалидитетом, под овогодишњим слоганом Уједињених нација “Приступачна будућност”, у организацији Министарства за рад  запошљавање, борачка и социјална питања и Сектора за заштиту особа са инвалидитетом, јуче је свечано обележен у Народној скупштини Републике Србије, где је представљена изложба „Особе са инвалидитетом које су мењале свет“.

Присутнима су се обратили председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић који је је нагласио да је у 2019. години Министарство финансирало постављање 77 рампи на објектима јавне намене и објектима које користе удружења особа са инвалидитетом у 34 локалне самоуправе, како би се омогућила боља приступачност институцијама од јавног значаја.

Такође, присутне су поздравили и председник „Color Media Communications“ Роберт Чобан и репрезентативац Републике Србије у кошарци у колицима Жељко Ћирковић. Свечаном обележавању присуствовали су државни секретар Ненад Нерић, в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије Сузана Пауновић и многобројни чланови удружења и савеза особа са инвалидитетом, док су из наше Општине свечаности присуствовали помоћница председника општине Кула Јелена Павков, испред локалне самоуправе, директор Удружења МНРО „Плава птица“ Марко Кошутић и председник Друштва за спорт и рекреацију инвалида Кула Драган Ђумић.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju