Министар Бранислав Недимовић у посети газдинствима у Крстуру и Кули

Руски Крстур/Кула, 07.11.2019.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Бранислав Недимовић, у пратњи председника општине Кула Дамјана Миљанића и других представника локалне самоуправе, посетио је данас пољопривредна газдинства у Руском Крстуру и Кули. У Руском Крстуру је обишао пољопривредно газдинство Сање Хорњак, а у Кули газдинство Латинкин Миленка.

С обзиром да је Крстур познат по производњи паприке министар Недимовић нам је рекао да су крстурски паприкари задовољни овогодишњом откупном ценом, као и пољопривредници који раде парадајз, али су незадовољни што је фирма „АБЦ Фуд“ још увек у стечају, а ту они виде платформу око које може да се развије повртарство на простору целе општине Кула. Министар је истакао да је за следећу годину циљ да се ураде три нове ствари, а то је да се за систем крава-теле обезбеде нови подстицаји, да се обезбеди куповина нових трактора који се склапају у Србији и да за младе до 40 година буде једна конкурсна линија.

Он је додао још да ће све мере које су биле на снази у 2018. и 2019. години, бити пренете и у 2020. годину и позвао локалну самоуправу да заједно са Министарсвом додатно помогну развоју повртарства, тако што ће довести ниску напонску мрежу у атар, а на тај начин ће се смањити трошкови пољопривредника.

Миленко Латинкин, власник пољопривредног газдинства у Кули рекао је да је његова породица изузетно почаствована посетом министра. Он је додао да им је министар изнео планове за следећу годину, а да су за њихово газдинство посебно значајни подстицаји за набавку нове механизације и конкурсна линија за младе која је у току, а све је доста прихватљиво.

Komentari

Toma: O čemu priča ovaj ministar koji je promenio sedađ stranaka?!Čovek koji forsira poljoprivrednike članove Sns a..A, ostali koji nisu?Još gora slika, Predsednik opštine ex Dss i šef MZ Sivac..Sram vas bilo!!!

2019-11-07 18:42:52 0 0

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju