Настава у школи за ниже разреде, старији да бирају

Србија, 31.07.2020.

Министар просвете Младен Шарчевић каже да ће родитељи основаца имати могућност да се определе да ли ће у наредној школској години њихова деца пратити наставу у школи уживо или од куће онлајн.

Он је нагласио да предност у настави уживо имају нижи разреди основне школе, јер деца до 12 година по закону не могу сама да остају код куће, као и да је из педагошких разлога важна настава уживо посебно за ученике првог разреда који су на почетку школовања и треба да се прилагоде школској средини.

"Спремили смо неколико модела које ћемо почетком недеље представити медицинском делу Кризног штаба. Моделе смо радили на основу препорука које смо до сада добили", рекао је Шарчевић.

Он је з нагласио да ће сви основци од 1. септембра имати по четири часа у школи и да ће часови трајати по 35 минута. Већ од октобра настојаће да се појача број часова за ученике осмог разреда

Од осам до 11 сати у школу ће долазити ученици првог и другог разреда, термин од 11 до 14 сати резервисан је за трећи и четврти разред, од 14 до 17 - пети и шести, а од 17 до 20 сати је термин седмака и осмаке.

Између смене сваке групе ученика обављаће се детаљна дезинфекција учионица, а биће обавезно и придржавање препорука лекара - ђаци и наставници морају носити маске, а како би се обезбедило четири метра квадратна по ученику у учионици не сме бити више од 15 ђака.

Осим наставе уживо, за родитеље је остављена могућност да бирају, те ако желе њихова деца могу пратити и наставу онлајн, али су у обавези да дођу у школу да одговарају и добију оцену.

РТВ

Komentari

Zoran: Najbolji model je nastava na daljinu.

2020-07-31 15:10:00 0 0

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju