Најављени радови на Здравственој амбуланти у Липару

Липар, 05.04.2021. - Председник Скупштине општине Кула Владимир Ђуровић боравио је данас у Липару где је посетио сеоску амбуланту. Са стањем амбуланте у Липару председника Ђуровића је упознао директор Дома здравља Кула доктор Жарко Шевин.

-Овај објекат датира из периода између два светска рата, тачније саграђен је 1938. године. Са грађевинског аспекта постоје бројни недостатци, пре свега, темељ није добар, јер тадашњи стандарди нису били у складу са градњом у 20., а поготово у 21. веку. Локална самоуправа је издвојила 600.000,00 динара за санацију овог објекта. Треба да се направи премер и предрачун радова и тада ћемо видети да ли су средства довољна или ће износ морати да се повећа. На објекту постоје озбиљни проблеми са столаријом, олуцима и то мора да се реши у наредном периоду, рекао је доктор Жарко Шевин, директор Дома здравља Кула.

-Видели смо да се у објекат Здравствене амбуланте у Липару треба уложити доста средстава да би се он довео у ред. Локална самоуправа је определила 600 хиљада динара. Надам се да ће то бити довољно али ако не буде локална самоуправа ће учинити све како би издвојили додатна средства. Објекат у што скорије времемора бити саниран како би се запосленима обезбедили боље услове за рад, а пацијентима боље услове лечења, рекао је Владимир Ђуровић, председник СО-е Кула.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju