Нова поставка у Ликовној галерији Културног центра Кула

Кула, 16.09.2020.

У Ликовној галерији Културног центра Кула отворена је изложба радова са 10. Ликовне колоније Савеза инвалида рада Војводине и 11. Ликовне колоније у организацији Општинске организације инвалида рада Кула.

Због тренутне епидемиолошке ситуације изложба је уприличена у присуству мањег броја уметника и њихових гостију, како би се испоштовале мере Кризног штаба у сузбијању корона вируса, рекао је Обрад Војиновић, председник Општинске организације инвалида рада.

Присутне је поздравила Стана Свиларов, председница Савеза инвалида рада Војводине. Говорећи о специфичним условима рада у овој години она је рекла да се активности спроводе у складу са ситуацијом, па је тако и ова изложба организована уз све мере предострожности.

Уочи отварања изложбе о ликовним колонијама и уметницима који су учествовали на њима говорила је Дубравка Нешовић испред Општинске организације инвалида рада истичући да је на Ликовној колонији коју је организовао Савез инвалида рада Војводине учествовало 23 уметника, а на колонији у Кули шеснаест. Колоније су трајале по један дан и уметници су имали мало времена да раде али су одрадили велики посао. Изложба и шароликост приказаних дела одишу искреношћу стваралаштва сваког аутора, истакла је Дубравка Нешовић.

Изложбу је отворио Карољ Валка, заменик председника општине Кула, који је рекао да ће општина Кула и убудуће подржавати све активности овог Савеза и пожелео гостима пријатан боравак у кулској општини. Отварању изложбе је присуствовао и Станко Нимчевић, заменик председника Савеза инвалида Србије.

Педесетак радова са 10. Ликовне колоније Савеза инвалида рада Војводине и 11. Ликовне колоније Општинске организације инвалида рада Кула заинтересовани грађани могу погледати у наредних десетак дана у Ликовној галерији Културног центра Кула.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju