Нове мере за подстицај популационе политике у Покрајини

Покрајина, 03.08.2018.

Покрајинска влада донеће две нове мере за подстицај популационе политике, програм помоћи незапосленим мајкама које роде треће и четврто дете и конкурс намењен унапређењу услова становања породицама са троје и четворо деце, изјавио је јуче председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Он је, представљајући нове мере Покрајинске владе за повећање наталитета, на конференцији за новинаре рекао да је покрајинским буџетом за 2018. годину за мере популационе политике укупно обезбеђено 727 милиона динара, те демантовао поједине портале који су навели да је Покрајинска влада укинула исплату накнаде за треће дете.

"До сада је једино Покрајинска влада обезбеђивала месечну накнаду од 12.000 динара у трајању од две године, а убудуће ће тај износ, за породице са трећим дететом, за запослене жене, обезбеђивати Република Србија и то у трајању од 10 година", рекао је Мировић.

Он је најавио да ће Покрајинска влада, прва у Србији, увести меру помоћи незапосленим женама са трећим и четвртим дететом и то у износу од 12.000 динара месечно.

"У ту категорију спада око 2.000 жена у Војводини и због тога смо одлучили да реализујемо ову меру која ће почети да се примењује од 1. јануара 2019. године", навео је Мировић и додао да је циљ Покрајинске владе да учини равноправним запослене и незапослене мајке које имају троје и четворо деце.

Друга нова пронаталитетна мера Покрајинске владе, како је прецизирао, односи се на могућност решења или унапређења услова становања породицама у којима се роди треће и четврто дете.

РТВ

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju