НСЗ организује нови круг обуке

Кула, 15.08.2019.

Национална служба за запошљавање, Филијала Сомбор, организује 29. и  30. августа нови круг обуке под називом „Пут до успешног предузетника“. Обука ће се одржати у малој сали СО Кула са почетком у 9 часова.

Циљ обуке је да се незапосленим лицима олакша покретање сопственог посла, односно стицање неопходних знања и вештина како би своје пословне идеје претворили у конкретне иницијативе. Током дводневних обука полазници ће се упознати са јавним позивима за самозапошљавање, поступком регистрације радње или предузећа, начином конкурисања за бесповратна средства, основама предузетништва, правним аспектом бизниса, пореском политиком, израдом бизнис плана и другим битним информацијама које су од значаја за израду пословне стратегије и стварања услова за пословну одрживост.

По завршетку обуке полазници стичу право на учешће у јавним позивима незапосленим лицима за доделу субвенције за самозапошљавање. Пријава за укључивање у обуку може да се изврши у просторијама  Националне службе за запошљавање у Кули.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju