Обележавање Дана српског јединства

Србија, 15.09.2020.

У Србији и Републици Српској данас се обележава Дан српског јединства, слободе и националне заставе, празник који ће  бити обележаван сваке године у знак сећања на дан када је у Првом светском рату 1918. године пробијен Солунски фронт.

Руководства Србије и Републике Српске договорила су се на састанку крајем августа у Београду о обележавању заједничког празника - 15. септембра.

У свим градовима у Србији и Републици Српској на трговима и централним улицама истакнуте су заставе. Поводом великог празника - Дана српског јединства - на најважнијим улицама у Београду истакнуте је 4.000 српских застава, а Мост на Ади, Бранков мост, Палата Албанија, Дом Народне скупштине и фонтана на Славији биће осветљени у бојама српске заставе.

Обележавање овог датума су на ранијем састанку у Београду, договорили председник Србије Александар Вучић и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Према закључку, републички органи, јединице локалне самоуправе и друге јавне установе биће обавезне да обележе овај дан уз обавезно истицање заставе Републике Србије, али овај дан неће бити нерадан.

РТВ

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju