Обележен Дан победе над фашизмом

Поводом обележавања 9. маја Дана победе над фашизмом у Другом светском рату делегације локалне самоуправе, СУБНОР-а, Комуниста и Општинског одбора Социјалистичке партије Србије  положиле су данас венце и цвеће на споменик Палом борцу у центру Куле.

У име локалне самоуправе венац су положили помоћници председника општине Јелена Павков и Страхиња Паравина и начелник Општинске управе Владимир Павков.

„Желимо да сачувамо памћење на оне који су страдали од фашизма у то тешко време са жељом да се то време никада не понови“ – наводи се у саопштењу локалне самоуправе.

-Никада нећемо и не смемо заборавити све оне који су се борили и у тој борби дали своје животе како би ми данас и наша будућа покољења живели у миру. Победа над фашизмом је највећа победа човечанства над злом које је претило да нас све уништи. Зато никада не смемо заборавити ову велику победу и борце који су дали своје животе за њу, рекао је између осталог Милан Анђелић, одборник Социјалистичке партије Србије обраћајући се присутнима и захваљујући што су дошли да одају почаст палим борцима.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju