Обрад Војиновић, председник Савеза возача општине Кула честитао возачима Дан возача

Кула, 15.01.2021. - Данас је 15. јануар, дан када се код нас и у свету обележава Дан возача. Савез возача општине Кула је пригодном свечаношћу сваке године обележавао овај датум сумирајући резултате рада у претходној години. Међутим, због тренутне епидемиолошке ситуације ова свечаност није одржана али се тим поводом данас огласио Обрад Војиновић, председник Савеза возача општине Кула који је честитао свим возачима њихов празник, пожелео им пуно здравља и безбедну и срећну вожњу.

-Сваке године се трудимо да обележимо овај датум, да се окупимо и подсетимо шта смо урадили и који су нам планови за наредну годину. Ове године то нисмо могли због тренутне епидемиолошке ситуације.

Ипак, у протеклој години успели да одржимо Општинско такмичење возача у Крушчићу у сарадњи са Месном заједницом, а све у оквиру манифестације „Дани села – Дани жита“

У сарадњи са школама сваке године организујемо такмичење за ученике основних школа „Шта знаш о саобраћају“, а за професионалне возаче такимичење поменуто такмичење у Крушчићу. Надам се да ћемо ове године успети да одржимо оба такмичења, рекао је Обрад Војиновић, председник Савеза возача општине Кула

Напоменимо да се овај важан датум за возаче обележава од 1960-те, када је Јосип Броз Тито постао почасни члан Савеза возача Југославије. Након распада Југославије, само су одређени делови бивше СФРЈ задржали традицију прославе овог дана.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju