Ове године још више захтева за ИПАРД средства

Србија, 08.01.2019.

Из европског предприступног фонда за рурални развој до 2020. године наши пољопривредници могу да добију укупно 175 милиона евра. За пројекте који су одобрени током прошле године новац ће ускоро бити на рачунима апликаната. А како се процењује, захтева за Ипард средства ове године биће још више.

За новац из ИПАРД програма прошле године било је расписно пет позива. Три су била намењена набавци трактора и механизације, а два за изградњу прерађивацких капацитета и складишта. До сада је издато 304 решења , а ускоро се очекују прве исплате.

Према проценама, аграрних аналитичара захтева за коришћење средстава из Ипард фондова Европске Уније ове године биће још више.

Наши пољопривредници полако превазилазе страх и предсрасуде у вези са процедуром пројектног конкурисања која јесте обимна и захтевна , али не и нерепива. Иначе, подаци говоре да је у земљама које имају на располагању ипард средства ,а такође нису чланице Европске Уније, прошле године у поређењу са Србијом било три пута мање захтева за конкурсе из ИПАРД програма.

РТВ

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju