Огромно интересовање за 11. "НУС КУП"

Кула, 29.06.2020.

У суботу је у Кули одржан једанаести по реду „НУС КУП“, такмичење у кувању рибљег паприкаша. И организатора овог кулинарског надметања Кафану "НУС" изненадио је огроман интерес кувара, па су на овогодишњем такмичењу оборени многи рекорди. Наиме, своје умеће у кувању рибљег паприкаша демонстрирале су чак 54 екипе из читаве Војводине, почев од Новог Сада, Кикинде, па до Апатина и екипа из наше средине, а ваља рећи да је учесник била и екипа из Ниша.

Организатор такмичења, Кафана „НУС“ је за сваку екипу обезбедила 2,5 килограма очишћеног шарана, као и сто и столице. Тежак задатак имала је судијска комисија коју су чинили Жељко Растовић из Апатина, те Ференц Сабо Потс из Бачке Тополе и Драган Митић из Ловћенца, иначе чланови Удружења краљевских витезова у аматерском кувању из Бачке Тополе. Требало је оценити 54 узорка, и прогласити најуспешније куваре.

Звање победника на 11. „НУС КУП-у“ у кувању рибљег паприкаша припало је екипи „Банатски кулинари“ из Кикинде, друго екипи „Слободни момци“ из Куле, а треће екипи Милоша Влашкалића из Сивца и ове екипе су награђене пехарима. Судије су на четврто место ставиле екипу Предрага Ловрића из Апатина, а на пето екипу „Стефан“ из Српског Милетића које су добиле робне награде и вредносне ваучере, поклоне спонзора.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju