Одржана друга седница СО Кула

Кула, 08.02.2019.

Данас је одржана друга седница Скупштине општине Кула, сазвана по хитном поступку, а разлог за хитно сазивање седнице локалног парламента, према обајшњењу председника Скупштине општине Кула Велибора Милојичића је интерес заинтересованих инвеститора за улагања у нашу општину. Након што је усвојен дневни ред, потврђени су мандати новим одборницима и то  су Драгана Дурковић из Куле, Тихомир Медић из Руског Крстура, Ема Лавро Вулић из Сивца и Младомир Буројевић из Куле, сви са изборне листе Александар Вучић – Зато што волимо Кулу.   Потом се пред одборницима нашао предлог Одлуке  о отуђењу грађевинског земљишта из јавне својине општине Кула немачкој компанији Witzenmann. Реч је о неизграђеном грађевинском земљишту које се налази у индустријској зони у Кули, површине 6 хектара, које се отуђује компанији Виценман за износ од 37 милиона и 800 хиљада динара, а на том земљишту ова компанија ће изградити погон за производњу флексибилних елемената за аутоиндустрију у којем ће, планирано је, посао наћи око 300 радника.

Подсећања ради, немачка компанија Witzenmann, изабрана је 1.фебруара 2019.године као једини и најповољнији понуђач за куповину шест хектара земљишта у индустријској зони у Кули.

Такође, одборници су већином гласова усвојили и предлоге одлука о отуђењу непокретности из јавне својине општине Кула Жељку Ликов из Руског Крстура и Марину Бурковићу из Бачког Брега. Ликов је овом одлуком купио непокретност у Руском Крстуру, а Бурковић у Сивцу.

Одборници  су потом разматрали и предлог Одлуке о доношењу измена и допуна Просторног плана општине Кула. Уводне напомене по овој тачки дневног реда поднела је Славка Кочонда, руководилац Одељења за урбанизам, комунално стамбене и имовинско-правне послове. Оно што је најзначајније када су измене и допуне просторног плана општине Кула у питању јесте повећање површина планираних за изградњу ветропаркова у циљу експлоатације ветра на Телечкој висоравни, као и смањење површине грађевинског земљишта које је било намењено за спорт и рекреацију. Већином гласова присутних одборника усвојен је предлог Одлуке о доношењу измена и допуна Просторног плана општине Кула. Одборници су потом већином гласова усвојили и предлог Решења о избору председника, заменика председника и чланова сталних радних тела Скупштине општине Кула, именовању Комисије за утврђивање назива улица и одређивању празника Општине Кула, као и предлог Решења о разрешењу и постављењу чланова Штаба за ванредне ситуације општине Кула.

На крају данашње седнице Скупштине општине Кула одборници су постављали и одборничка питања.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju