Одржана презентација за послодавце НСЗ

Кула, 13.03.2019.

Данас је у Великој сали Скупштине општине Кула одржана презентација јавних конкурса Националне службе за запошљавање, за реализацију програма и мера активне политике запошљавања за 2019. годину, која је превасходно намењена послодавцима са територије општине Кула.

Поменути програми и мере су предвиђене Националном акционим планом запошљавања и Програмом рада Националне службе запошљавања за ову годину.

На презентацији су поред председника Општине Дамјана Миљанића присуствовали директорка Покрајинске службе за запошљавање Снежана Седлар и директор Националне службе за запошљавање, филијала Сомбор Секула Тањевић, који је представио мере за запошљавање теже запошљивих лица као што су жене, лица старија од 50 година, инвалиди и други.

Како је изјавила директорка Снежана Седлар, ово је прва презентација у Западнобачком округу, која се данас одржава још у Оџацима а у петак ће бити у Сомбору и Апатину.

На крају, председник општине Дамјан Миљанић је истакао одличну сарадњу локалне самоуправе што се, како је навео, огледа и у томе да је у Општини Кула 2012. године било преко 5.500 хиљада незапослених док је данас та бројка тек изнад 3.000 хиљаде.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju