Одржана свечана седница Скупштине Удружења виноградара и воћара „Стари подруми“

Црвенка, 11.03.2019.

У суботу је у црвеначком Ловачком дому одржана свечана седница Скупштине Удружења виноградара и воћара „Стари подруми“, поводом девете године од оснивања Удружења. Након поздравне речи председника Скупштине Вукашина Антовића Чланове Скупштине и госте пригодним културно-уметничким програмом поздравили су рецитаторка Владица Кљајић, првакиња Србије у лепом казивању стихова, која је говорила песме посвећене вину, као и фолклорна секција Основне школе „Вук Караџић“, сплетом песама и игара. Потом је присутне поздравио и председник Удружења винограда и воћара „Стари подруми“ Мирко Марић и овим поводом члану Удружења Вукомиру Грубишићу уручио повељу почасног председника Удружења.

У радном делу свечане седнице Скупштине Удружења виноградара и воћара „Стари подруми“, Катарина Радоњић, из Пољопрвредне стручне службе из Врбаса говорила је о златастом жутилу винове лозе, док је Немања Ивковић, представник Компаније БаесЕФ, која се бави производњом заштитних средстава у пољопривреди говорио о препаратима за заштиту винове лозе.

Свечаној седници Скупштине Удружења виноградара и воћара „Стари подруми“ у Црвенки присуствовали су и представници удружења „Весела браћа“ из Орловата, „Шасла“ из банатског Иђоша, „Кадарка“ из Бајше, „Ризлинг“ из Старе Моравице, „Фекетић“ из Фекетића, „Висови“ из Кљајићева, „Сивац“ из Сивца, те представници Винарије „Милисављевић“ из Липара и Удружења паприкара из Руског Крстура. За све њих приређен је и свечани ручак уз дегустацију вина са Телечке висоравни.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju