Одржана 24. седница Општинског већа

Кула, 09.09.2019.

Општинско веће је на данашњој седници усвојило нацрт Одлуке о отуђењу грађевинског земљишта из јавне својине Општине Кула Српској православној цркви – Епархији Бачка, Црквеној општини Црвенка, површине 7 ари  и 9 квадратних метара у катастарској општини Крушчић, по почетној цени земљишта од 306 хиљада  713 динара и 40 пара, а земљиште је намењено за изградњу цркве у Крушчићу.

На данашњој седници Већа разматран је и усвојен Извештај о пословању ЈКП ,,Руском“ Руски Крстур за 2018. годину.

Четврта тачка дневног реда се односила на нацрт Решења о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања ЈКП ,,Комуналац“ Кула, односно ребаланс финансијског плана предузећа због планираних активности, израде гасног генератора, спровођења јавног надметања, израде пројеката и учешћа на тендеру за пројекат која предвиђа да у Кули 5 солитера са садашњег грејања на мазут пређе на грејање на гас.  

Усвојен је и нацрт Решења о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања ЈКП ,,Радник“ Сивац и ЈКП ,,Руском“ Руски Крстур за 2019. годину која се односи на заједнички пројекат комуналних предузећа а обухвата побољшање водоснабдевања потрошача, као нацрт Решења о давању сагласности на Посебан програм за коришћење средстава из буџета опшина Врбас и Кула Јавном комуналном предузећу ,,Пречистач Врбас-Кула“ Врбас за 2019. година која је потребна јер још није почела наплата услуге коришћења пречистача, па су тренутно оснивачи дужни да финансирају рад пречистача. Све Одлуке који су данас усвојене на седници Општинског већа упућене су на даље разматрање и усвајање Скупштини општине Кула. 

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju