Одржан концерт поводом овогодишњих Дана Исидора Бајића

Већ готово две деценије, у новембру, у Кули, одржава се манифестација "Јесен стиже дуњо моја" посвећена  чувеном српском композитору, рођеном Куљанину Исидору Бајићу.

Програм овогодишњих "Дана Исидора Бајића" у Кули, под називом "Јесен стиже дуњо моја" реализован је у среду 24. новембра 2021. године у 18 часова. У склопу програма одржан је концерт професорке флауте Александре Хорват и професора клавира Саше Свијића у сали Основне музичке школе у Кули. Организатор манифестације је Културно просветна заједница општине Кула, а покровитељ општина Кула.

-Ово је 21. по реду манифестација „Јесен стиже дуњо моја“, нажалост 2-3 године у назад одржава се у измењеним околноситима. Да бисмо одржали континуитет и традицију која већ толико дуго није прекинута, у част нашег великана, вероватно највећег културног ствараоца рођеног у Кули, ове године смо се одлучили да то буде само један програм, али врхунског уметничког квалитета. Биће то клавирска музика и музика за флауту, у извођењу два врсна уметника, иначе професора у средњој музичкој школи „Исидор Бајић“ у Новом Саду, рекао је Сава Прерадовић, секретар културно-просветне заједнице.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju