Од данас вакцинација и без заказивања

 

Кула, 08.04.2021. - Вакцинација против корона вируса у Србији данас почиње и без заказивања преко портала еУправа. У пракси то значи да свако од грађана ко жели да се вакцинише може то да уради доласком на један од пунктова за вакцинацију који буде одређен у локалним самоуправама. Предност свакако имају грађани који су се већ пријавили преко поменутог портала и долазиће на вакцинацију према утврђеном распореду.

Када је реч о кулској општини вакцинација и ревакцинација се обављају на једном пункту у просторијама Омладинског дома у Кули, у Улици Ђуре Стругара 54.

Тренутно, како је саопштено у Дому здравља, наша општина располаже са 1.400 кинеских вакцина које су стигле у недељу и које ће бити подељене, односно, утрошене до краја седмице онима који су се пријавили.  Остало је свега 60 вакцина које су данас на располагању грађанима који се нису пријавили преко портала еУправа. Будући да располажемо са мањим бројем вакцина препорука је да се прво вакцинишу они који се буду пријавили у својим предузећима, а потом и сви остали грађани у складу са количином вакцина које буду пристизале у нашу општину, кажу у Дому здравља Кула. Они који немају заказан термин кинеску, Синофармову вакцину данас могу добити после 17,00 сати.

Шта грађани Куле мисле о вакцинацији погледајте у анкети коју смо данас снимили у центру Куле (видео испод)

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju