Од понедељка почиње измуљавање Бегејца

Кула, 11.07.2019.

У току су радови на уклањању вегетације код понтонског моста у Кули, како би што пре почели радови на  чишћењу Бегејца, a терен на коме се изводе радови данас су посетили председник општине Дамјан Миљанић, руководилац одељења за инвестиције, заштиту животне средине и енергетски менаџмент општине Кула Блажо Костић и в.д. директора водопривредног предузећа ''Бачка''Синиша Вујовић.

До сада је вегетација очишћена од Црвенке до Куле. У том узводном делу припремљене су касете за депоновање муља, и набављена је фолија за облагање дела касете да би се обезбедила водонепропусност.

Од понедељка се на овој деоници водотока креће са измуљавањем и изношењем отпада, који није опасан. Укупно ће бити изнесено око 17 хиљада кубика муља, који ће бити транспортован ван зоне насеља, а потом  депонован у већ припремљене касете.

Након изградње недостајуће канализационе мреже у Кули и Црвенки, чиме је спречено одливање фекалних вода у овај канал, ово је природан след активности на решавању овог еколошког проблема.

На уређењу водотока „Бегејца“ ангажована је комплетна механизација, да би се последице вишегодишњег упуштања индустријских вода и фекалне канализације у потпуности елиминисале.

Радове изводи водопривредно предузеће „Бачка“ из Врбаса,  а средства у висини од 35 милиона динара  обезбедило је Јавно водопривредно предузеће „Воде Војводине“ .

Предвиђено је да се следеће године уради и  преостала деоница од  Предшколске установе „Бамби“ , низводно до Врбаса, а план је да се овај простор у наредном периоду озелени и пошуми. 

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju