Од радника траже да се одрекну 60 одсто дуга

Руски Крстур, 16.04.2019.

Расправа о новом Унапред припремљеном плану реорганизације (УППР) хладњаче ‘’АБЦ ФУД’’ из Руског Крстура, после дуже паузе заказана је по пети пут за сутра са почетком у 9 часова у судници број 4 у Привредном суду у Сомбору.

Повериоци из Руског Крстура, радници и паприкари налазе се у ’’Д’’ класи УППР као необезбеђени повериоци. На адресе крстурских поверилаца у последње три недеље пристизала су писма из Хладњаче са позивима за гласање, а многи повериоци су добили празне коверте без овавештења.

Како Рутенпрес сазнаје у Удружењу паприкара ’’Капсикум анум’’, у консултацијама са адвокаткoм др Маријом Јоксовић која их заступа, договорено је да сваки поверилац треба да пошаље на адресу суда. С обзиром да је расправа одлагана четири пута до сад, нема организованог одласка на расправу, као ни заинтересованих поверилаца.

Према старом УППР повериоци су од укупног дуга опростили 40 одсто, што је требало да буде исплаћено на 10 рата за 5 година, међутим исплаћивање је заустављено већ на трећој и четвртој рати. Према новом УППР, повериоци би требали да се одрекну још 60 одсто неисплаћеног дуга, и опет да очекују исплаћивање на рате у периоду од 5 година, што чини да за крстурске повериоце цела настала ситуација буде окарактерисана као бесмислена.

Рутенпрес

Komentari

Kritična Masa : Ako, ako.... Mislite da će se neko izboriti umesto vas? Na protestima vas nije bilo, znači nema nezadovoljstva. Sad uterali "kapsikum u anus"

2019-04-16 18:39:24 1 0 100 %

Mirko: Gospodine Istvan Nadj, ako vi sa ovakvim komentarima predstavljate nekoga ko je protiv ove vlasti onda treba da vam bude jasno zasto vasi protesti polako propadaju, obican narod zeli da radi i zivi od svog posla, a ne od vas dokonih fejsbuk revolucionara. Isti ste apsolutno svi!

2019-04-16 19:49:07 2 2 50 %

Zoran: Naravno da nismo svi isti!!! Ko cuti i krije se u misjoj rupi, taj nema prava glasa, ni kada je lose, a ni kada je dobro. U rupi se cuti i trpi. A dokle cete, to zavisi samo od Vas....

2019-04-17 13:21:18 0 0

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju