Општина Кула добија Саветовалиште за рани развој и рехабилитацију новорођенчади, одојчади и деце

Кула, 19.06.2019.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић, руководилац одељења за друштвене делатности Драгана Потпара и директор Удружења за помоћ МНРО „Плава птица“ Марко Кошутић, представили су данас грађанима општине Кула Саветовалиште за рани развој деце. У оквиру Саветовалишта, захваљујући подршци општине Кула и Министарству за демографију и популациону политику, доступне су две нове бесплатне услуге за родитеље у општини Кула: школа за родитеље и услуге патронажне сестре. Председник општине се лично захвалио особљу које се ангажује на овом послу.

Према његовим речима, ово је услуга која је недостајала нашој Општини и у будућности ће се она сигурно проширивати.Председник је рекао да су данас обиђене две породице, како би добили потврду да нови систем добро функционише, као и да су породице задовољне са услугом која им се пружа

„На своје лично задовољство и задовољство својих сарадника, уверили су нас да су веома срећни, што имају такву услугу, а да је медицинско особље, које је ангажовано на овом послу заиста посвећено, стручно и да доприноси олакшавању тих првих дана родитељства“, истакао је председник Општине.

Руководилац одељења за друштвене делатности Драгана Потпара је истакла да се Општинска управа, у сарадњи са Министарством, последњих година, а посебно последњих годину дана, труди да спроводи низ мера, како би побољшали наталитет у нашој Општини и олакшали родитељима први период уз децу, а нова мера је управо мера патронаже.

Потпара је нагласила да је купљено и ново возило у те сврхе и да се кренуло са организацијом школа за труднице на нивоу целе Општине.

На крају се обратио и директор Удружења за помоћ МНРО „Плава птица“ Марко Кошутић, који је рекао да је идеја пројекта да се сваки родитељ осећа довољно сигурно, довољно подржано да може да се упусти у родитељство и да зна да ће локални систем да га подржи од момента када се остане у другом стању до рођења бебе.

„Оно што нам олакшава рад је то што у Саветовалишту имамо 2 дефектолога, физиотерапеута, који спроводи терапију по Војти која се ради са новорођенчади, 2 сестре које раде патронажни рад, а оно што је новина је да ћемо свипружати своје услуге и на терену“, истакао је Кошутић.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju